NavMenu

Škotska: Građanima novac za prestanak pušenja

Izvor: Fena Ponedjeljak, 23.06.2008. 10:12
Komentari
Podeli

Škotski grad Dundee odlučio je svojim pušačima plaćati 16 eura sedmično tokom tri mjeseca da se odreknu duhana i prestanu pušiti, izvještava u nedjelju AFP.

Ovaj pilot projekt pokreće se najesen, a sudionicima će biti podijeljene elektronske kartice kojima će u dućanima moći kupovati osnovne potrepštine, s izuzetkom alkohola i cigareta. Zauzvrat će morati svake sedmice posjetiti svog ljekara koji će pomoću posebnog inhalatora provjeravati da li su se suzdržavali od pušenja.

Za taj pilot projekt vlasti su za iduće dvije godine odvojile 630.000 eura.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Energija, Energija, Industrija, Industrija

Kineski gigant TBEA International Engineering zainteresovan za energetske projekte u RS, prioritet obnova distributivne mreže

​Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je u utorak u Banjaluci sa predstavnicima kineske kompanije TBEA International Engineering. U pitanju je kompanija koja se pretežno bavi rekonstrukcijom i razvojem distributivne i prenosne mreže, a osim toga realizuju i projekte u oblasti obnovljivih izvora energije, skladištenja energije, eksploatacije uglja i izgradnje termoelektrana. Na sastanku je razmatran

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.