NavMenu

Osmišljena aplikacija koja prati rad djeteta u školi

Izvor: N1 Ponedjeljak, 29.05.2017. 12:51
Komentari
Podeli
(Foto: DisobeyArt/shutterstock.com)
Da li ste ikada željeli da znate šta vaše dijete zapravo radi u školi? Sada postoji aplikacija koja će vam omogućiti da to saznate, prenosi CNN.

Aplikacija ClassDojo omogućava nastavnicima i đacima da putem nje dijele šta se dešava na časovima, i pokazala se vrlo popularnom, budući da se koristi već u 130 zemalja na svijetu. Od kada se pojavila, 2011. godine, čak 90% osnovnih i srednjih škola u SAD počelo je da koristi pomenutu društvenu mrežu.

Učenici prave fotografije na časovima i uz komentare o tome šta rade, ih dijele putem ClassDojoa, slično kao na popularnom Snapchatu.

Na aplikaciji čak postoji i sistem koji nastavnicima omogućava da učenicima daju ili oduzmaju poene, tzv. "dodžoe", u zavisnosti od djetetovog ponašanja u školi.

Istovremeno, roditelji koji koriste aplikaciju dobijaju obavještanja o učinku svoje djece u školi, a mogu i da šalju direktne poruke nastavnicima.

Aplikaciju ClassDojo razvili su kreator video igara Lijam Don i nastavnik Sem Čodhari. Napustili su svoja radna mjesta u Velikoj Britaniji i preselili su se u SAD gdje su razgovarali sa stotinama učitelja koji su im se požalili da imaju teškoća da održe pažnju učenika na svojim časovima.

Zato su Lijam i Sem odlučili da dobro ponašanje pretvore u igru.

Iako aplikacija ima veliki broj pozitivnih kritika na AppStoreu i Google Playu, kod pojedinih roditelja je izazvala i ljutnju. Oni tvrde da je ClassDojo pretvorio dobro vladanje u takmičenje, te da profesori pomenutu aplikaciju koriste kao alternativu disciplini.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Izgradnja HE Dabar: Radovi u zoni mašinske zgrade, angažovano oko 100 kineskih radnika

Na izgradnji hidroelektrane Dabar, aktivirana su gradilišta u zoni mašinske zgrade, brane Pošćenje, kao i na nasipu Grebak, a na ovom projektu koji izvodi kineska kompanija Gezhouba group (Gezuba grupa) angažovano je oko 100 kineskih radnika, rekao je Srni direktor preduzeća Hidroelektrana Dabar Slaviša Stajić. Stajić je objasnio da je na nasipu Vranjača u toku gradnja pristupnog puta, pa će i to gradilište biti aktivirano u narednih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.