NavMenu

Wizz Air u 2016. zabilježio 246 mil EUR profita - Kompanija za 12 mjeseci prevezla 23,8 miliona putnika

Izvor: eKapija Petak, 26.05.2017. 11:06
Komentari
Podeli
(Foto: Tupungato/shutterstock.com)
Niskotarifna aviokompanija Wizz Air objavila je rast profita za prošlu godinu od 28%, potvrdivši da Bregzit nije izazvao slabiju tražnju kako se u prvi mah mislilo.

Akcije ove kompanije skočile su čak 13,3% na 22,04 funte, čemu je doprinjela i najava boljeg rezultata za ovu godinu, iznad procjena analitičara.

Wizz koji se suočava sa povećanim pritiskom na cijene karata od strane konkurencije, među kojima su prije svega easyJet i Ryanair, povećao je kapacitete na rivalskim linijama, koristeći prednost niske cijene nafte da zadrži tržišni udio.

Wizz je saopštio da je u fiskalnoj godini koja se završila 31. marta zabilježio rekordnih 246 mil EUR profita u odnosu na 193 mil EUR u 2016, dok je prihod skočio 10% na 1,57 mlrd EUR.

Za tekuću godinu Wizz prognozira neto profit u rasponu 250-270 mil EUR, ali je iz uprave upozoreno da najveći dio ovog rezultata zavisi od leta i druge polovine godine.

Kompanija je u prošloj godini prevezla 23,8 miliona putnika (rast od 19%), dok se u tekućoj godini očekuje skoro 30 miliona putnika. Popunjenost kabine u prošloj godini porasla je sa 88,2 na 90,1%, dok je veliki pad funte umanjio prihode za 17 mil EUR, ali je ovaj pad neutralisan na drugim linijama širom mreže, prenosi Wisebroker.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.