NavMenu

Ko su najbolji privrednici u Tuzlanskom kantonu - Dodijeljena nagrada Kristal soli za 2016.

Izvor: eKapija Nedjelja, 21.05.2017. 12:51
Komentari
Podeli

(Foto: Image Team/shutterstock.com)
U hotelu President organizovana je manifestacija "Najbolji u privredi TK – Kristal soli 2016" čiji je izvršni producent Radio-televizija Slon. Ovo je bila prilika da se slavi poduzetnički aktivitet, promoviše ekonomski potencijal Tuzlanskog kantona, a pritom nagrade najbolji među najboljima, prenosi portal BiznisInfo.

Dodijeljeno je 11 nagrada, kroz pet kategorija sa osam nagrada, te tri specijalne nagrade.

U kategoriji "Najuspješnija kompanija TK po ukupno ostvarenom prihodu u 2016. godini, za mala, srednja i velika preduzeća", nagrade su dobile tri kompanije.

Priznanje i "Kristal soli 2016" u dijelu malih preduzeća otišlo je u Gračanicu, a najuspješnija kompanija je Velfarm Gračanica. Nagradu "Kristal soli 2016" za najuspješniju kompaniju TK po ukupno ostvarenom prihodu u 2016. godini – srednja preduzeća, po ocjeni stručnog žirija, dobila je Fabrika cementa Lukavac. Najuspješnijom kompanijom TK po ukupno ostvarenom prihodu u 2016. godini za velika preduzeća proglašena je kompanija Sisecam Soda Lukavac.

Dodijeljene su i nagrade za najuspješnije kompanije po ukupno ostvarenoj dobiti u 2016. godini. Priznanje i "Kristal soli 2016" u dijelu malih preduzeća otišle je u tradicionano, poduzetnički Gradačac. Najuspješnija kompanija je TMD Group. Nagrada za najuspješniju kompaniju TK po ukupno ostvarenoj neto dobiti u 2016. godini – velika preduzeća dodijeljena je kompaniji Unis-Tok Kalesija.

Prema ocjenama stručnog žirija, najuspješnijim obrtnikom TK proglašen je zanatski obrt Benko Srebrenik.

Poslovni događaj "Kristal soli 2016" prepoznao je zalaganja i poduzetnica. Sve manje su rijetkost u privrednom okruženju, i među njima birana je nabolja među najboljima. Nagrada za najuspješniju ženu – poduzetnicu TK u 2016. godini dodijeljena je Zehri Jakubović, vlasnici i direktorici uspješne kalesijske kompanije namještaja Izazov.

Apsolutni pobjednik, odnosno najuspješnija kompanija u TK u prošloj godini je Bingo Export-Import Tuzla.

Dodijeljena su i tri specijalna priznanja. Prvo Specijalno priznanje otišlo je u Rudnik mrkog uglja Banovići, a dodijeljeno je za ulaganje u razvoj privrede TK. Drugo specijalno priznanje, za razvoj prehrambene industrije TK dobila je Mesna industrija Menprom Tuzla. I treće, specijalno priznanje za najbolju zdravstvenu ustanovu u BiH, stručni žiri dodijelio je Javnoj zdravstvenoj ustanovi Univerzitetski klinički centar Tuzla, prenosi portal BiznisInfo.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.