NavMenu

Fond Altima prodao akcije Banjalučke pivare svojoj firmi u BiH - Vrijednost transakcije 24,7 mil KM

Izvor: Indikator Nedjelja, 21.05.2017. 20:38
Komentari
Podeli
Većinski vlasnik Banjalučke pivare londonski investicioni fond Altima UK lnvestments prodao je svoj udio u pivari za 24,7 mil KM svojoj firmi sa sjedištem u BiH, saznaje Capital.

Banjalučka pivara u petak, 19. maja, objavila je da je njhoov Upravni odbor primio obavještenje od većinskog vlasnika pivare Altima UK lnvestments da je na Banjalučkoj berzi trgovano sa 18.658.935 akcija, koje čine 83,67 odsto kapitala društva.

- Altima nas je informisala da je ova transakcija dio njihove interne reorganizacije u njihovom učešću u vlasništvu nad društvom. Altima ostaje dugoročni ulagač u Banjalučku pivaru i potpuno je predana dugoročnom rastu i uspešnom razvoju ovog društva - navedeno je u obavještenju Banjalučke pivare.

Capital nezvanično saznaje da je fond Altima svoje akcije prebacio na firmu koja je u njihovom vlasništvu, a ima sjedište u BiH.

Fond Altima Partners kupio je Banjalučku pivaru 2006. godine, nakon čega je poslovanje ovog preduzeća stabilizovano.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.