NavMenu

Prihvaćena žalba - UniCredit refinansira dug Grada Banjaluka

Izvor: Nezavisne novine Petak, 19.05.2017. 12:05
Komentari
Podeli
Banjaluka (Foto: joyfull/shutterstock.com)Banjaluka
Grad Banjaluka je prihvatio žalbu UniCredita za refinansiranje gradskog duga od 73 mil KM, koji je ponudio kamatnu stopu u visini od 4,4 odsto i potpisuje ugovor s njima, jer NLB konzorcijum nije uložio žalbu, potvrdio je ovo u srijedu Srđan Amidžić, zamjenik gradonačelnika.

- Navode koje je UniCredit nama dostavio proslijedili smo Agenciji za javne nabavke na mišljenje, NLB konzorcijum nije htio da prihvati negativan Euribor, tako da je razlika 0,3 - rekao je Amidžić.

Pojasnio je da se UniCreditova kamatna stopa određuje tako da se zbroje fiksna kamatna stopa i Euribor, a njihova kamatna stopa je 4,40 plus Euribor, a Euribor je – 0,25.

Istakao je da iako je NLB konzorcijum bio prvoplasirani i imao želju da prođe, ipak su imali dokumentaciju koja je kao takva bila diskvalifikaciona.

Prema njegovim riječima, u procesu žalbe UniCredita, Grad je uzeo navode konzorcijuma na čijem je čelu UniCredit, i poslao u Agenciju u okviru njihovog odjeljenja za davanje mišljenja.

- Njihovo odjeljenje je dalo mišljenje da je to diskvalifikaciono, ali ako neko želi da ide na Kancelariju za razmatranje žalbi da može ići. Mi smo to proslijedili NLB-u, a oni nisu na neki način prihvatili mišljenje Agencije i nisu željeli da se ovaj proces prolongira, što je korektno od njih, jer bi se samo izgubilo vrijeme - istakao je Amidžić.


Božana Šljivar, v.d. načelnika Odjeljenja za finansije, rekla je da ugovor o refinansiranju gradskog duga od 73 mil KM treba da bude potpisan najkasnije do naredne sjednice Skupštine grada, koja će biti održana u utorak.

- Na tenderu za refinansiranje duga najpovoljnija je bila ponuda NLB konzorcijuma, ali je UniCredit konzorcijum u kojem se nalaze četiri banke uložio žalbu, što je dovelo u pitanje restrukturisanje duga - pojasnila je ona, te dodala da je novi rok za žalbe završen.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.