Izvor: eKapija | Četvrtak, 18.05.2017.| 14:49
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Otvoren sajam privrede u Tešnju

Ilustracija (Foto: Pavel L Photo and Video/shutterstock.com)
U organizaciji Biznis centra Jelah - Tešanj danas je u Kreševu otvoren 13. sajam privrede Tešanj 2017 koji je okupio više od 200 izlagača iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije.

Današnjem svečanom otvorenju sajma prisustvovale su zvanice s državnog i federalnog nivoa, kao i ambasadorica Njemačke u BiH Christiane Hohmann s obzirom da je Njemačka zemlja partner ovogodišnjeg sajma, prenio je Klix.

Predsjednik Biznis centra Edin Jabandžić na otvorenju sajma je istakao kako je osim Njemačke partner sajma i Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine te dodao da privrednici znaju da partnerstvo i sinergija donose uspjeh.

- Naši privrednici imaju dugogodišnju saradnju s firmama iz Njemačke i partnerstvo na ovom sajmu nam je podstrek da jačamo veze i radimo. Članovi udruženja privrednika odavno su dali veliki doprinos da Tešanj postane lokacija sa povoljnim poslovnim okruženjem, ne samo za domaće već i stranim investitorima - kazao je Jabandžić.

On je dodao da u Tešnju vlada dobar poslovni ambijent te da je cilj mladima poslati poruku da je moguće na ovom području priređivati.

- Nije jednostavno, ali je moguće. Poslovne ugovore stvaramo svakodnevno, a cilj ovog sajma je da širimo pozitivnu priču o BiH - dodao je Jabandžić.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.