NavMenu

Sarajevo: Libijska delegacija posjetila "Klas" i "Teloptic"

Izvor: Oslobođenje Ponedjeljak, 16.06.2008. 11:45
Komentari
Podeli

Visoka delegacija Velike Socijalističke Narodne Libijske Arapske Džamahirije, koju predvodi ministar finansija u Vladi Libije Muhammed Ali El-Huweij, zajedno sa premijerom Federacije BiH Nedžadom Brankovićem, posjetila je u subotu kompaniju "Klas", cilju daljeg jačanja saradnje kompanija iz BiH i Libije.

Tokom posjete, gostima su prezentirani razvojni projekti "Klasa", kao i kompanija iz grupacije MIMS. Libijska delegacija je u toku razgovora izrazila veliki interes za mogućnosti investiranja u BiH, saopćeno je iz "Klasa". Također, libijska delegacija je u subotu posjetila i sarajevsku kompaniju "Teloptic". Kako su naglasili predstavnici "Teloptica", na libijskom tržištu još nema proizvoda ove kompanije, ali se očekuje njihov plasman već u 2009. godini.

"Trenutno procjenjujemo naše mogućnosti izvoza na tržite Libije. Ograničenja su, prije svega na našoj strani. Do kraja godine bismo trebali kompletirati naš razvojni projekat, kako bi bili spremni za ovakav poduhvat. Već smo uputili naše ljude da snimaju stanje u Libiji, kako bismo prepoznali barijere te zemlje, u smislu carina i dodatnih poreza" rekao je za Oslobođenje komercijalni menadžer Teloptica Šerif Mustafić.

Federalni premijer Nedžad Branković istakao je da je ova prijateljska država otvorena za sve usluge i proizvode koje naše kompanije mogu plasirati, te je dodao kako se konkurentnost cijene i kvaliteta uopšte u razgovorima ne spominju, jer se ti parametri podrazumijevaju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.