NavMenu

Porezna uprava FBiH zatvorila još devet objekata

Izvor: Fena Subota, 14.06.2008. 11:55
Komentari
Podeli

Inspektori Porezne uprave FBiH su nastavili aktivnosti na kontroli objekata u kojima se nezakonito priređuju posebne igre na sreću, odnosno neovlašteno drže aparati za klađenje, automati i druge naprave za igre na sreću.

Od 11 kontroliranih objekata na području Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona privremeno je zatvoreno devet.

U Sarajevu je zapečaćeno pet, u Visokom tri, a u Brezi jedan objekt.

Kako se navodi u saopćenju Porezne uprave FBiH, zatečeno je 28 aparata za igre na sreću koji su u objektima neovlašteno korišteni.

U momentu kontrole zatečena su i tri objekta koje su vlasnici sami zatvorili, ali Porezna uprava FBiH je i te objekte zapečatila jer je raspolagala saznanjima da su bili otvoreni prije kontrole.

Objekti su privremeno zatvoreni zbog rada bez odobrenja Federalnog ministarstva finansija za priređivanje igara na sreću i rješenja općinskog organa za priređivanje zabavnih igara, neovlaštenog organiziranja igara na sreću i neovlaštenog držanja aparata i neprijavljenih radnika.

Nadležne službe Porezne uprave FBiH podnijet će krivične izvještaje nadležnim tužilaštvima u svim slučajevima.

Porezna uprava FBiH podsjeća da su od 8. maja federalni inspektori izvršili kontrolu 276 objekata u kojima se nezakonito drže aparati za priređivanje igara na sreću na području Federacije i privremeno zapečatili 178 objekata.

Službeni pečat povrijeđen je u 16 objekata, koji su uz asistenciju policije ponovo zapečaćeni, kaže se u saopćenju Porezne uprave FBiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.