NavMenu

Boksit iz Milića u 2016. ostvario dobit od 2,2 mil KM - U 2017. planirano povećanje proizvodnje za 45%

Izvor: Glas Srpske Srijeda, 17.05.2017. 07:51
Komentari
Podeli
Kompanija Boksit iz Milića u 2016. godini dobro je poslovala sa pozitivnim finansijskim rezultatom i ostvarenom ukupnom dobiti od 2,2 mil KM, izjavio je u utorak predsjednik Kompanije Rajko Dukić.

Dukić je istakao da je dobar rezultat ostvaren uprkos otežanim uslovima poslovanja u prvoj polovini prošle godine.

- U tom periodu imali smo manje cijene, manje isporuke rude, velikih problema u sektoru rudarstva, nepogode, klizišta i drugo, tako da smo prvo polugodište loše poslovali, ali smo ipak uspjeli da godinu završimo uspješno - rekao je Dukić novinarima u Milićima nakon redovne sjednice Skupštine akcionara Boksita.

U Boksitu planiraju da u ovoj godini povećaju obim proizvodnje za 45%. Dukić je izrazio uvjerenje da će 2017. godina, prema poslovnim pokazateljima iz prvog kvartala ove godine, biti među najuspješnija u istoriji Kompanije.

- Mi radimo odlično. Predviđamo da ove godine imamo povećanje ukupnog prihoda za 45% i da značajno povećamo dobit i investicije - naveo je Dukić.

On je dodao da je Boksit od početka godine primio 125 novih radnika, te da je u tom periodu uloženo oko 2 mil KM u nabavku opreme, prije svega u sektorima rudarstva i saobraćaja.


Boksit u Milićima realizuje nekoliko važnih investicionih poduhvata kao što je izgradnja poslovne zgrade Drina osiguranja i kružnog toka na dijelu magistralnog puta koji prolazi kroz gradsko područje opštine, a danas su Boksitovi građevinci počeli i izgradnju stambene zgrade sa 40 stanova i garažama.

- Sve te poduhvate mi projektujemo, a obezbjeđujemo i najveći dio građevinskog materijala s obzirom na to da ga mi proizvodimo - objasnio je Dukić.

Predsjednik Boksita posebno je istakao saradnju sa preduzećem Alumina iz Zvornika, kao strateškim partnerom milićke Kompanije, koju je ocijenio kao izrazito dobru.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.