Izvor: Nezavisne novine | Ponedjeljak, 01.08.2005.| 11:54
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Agencija za lokalni razvoj - prezentovan projekat agroindustrijske zone u Novoj Topoli

Stručnjaci Agencije za lokalni razvoj iz Gradiške/Bosanske Gradiške predstavili su povodom prve godišnjice te agencije megaprojekat "Agroindustrijska zona u Novoj Topoli". Riječ je o projektu koji predviđa veliki kompleks poslovnih i industrijskih objekata i niz drugih sadržaja.

Direktor Agencije za lokalni razvoj Nenad Kesić rekao je tom prilikom da će u njenom sastavu biti upravni, kancelarijski, bankarski, skladišni, komunalni, hotelski i drugi sadržaji, poljoprivredne i veterinarske apoteke i drugi objekti.

Predviđen je i čitav niz industrijskih objekata i kvantašku, stočnu i auto-pijacu. Tu su i poljoprivredna berza, otkupne stanice i pogoni za sortiranje, pakovanje i plasman robe. To će značiti zapošljavanje oko 2.000 novih radnika i, što je najvažnije, obezbjeđenje tržišta za poljoprivredu Lijevča i Potkozarja, naglasio je Kesić.

Prezentaciji projekta Agroindustrijske zone prisustvovali su predstavnici lokalne vlasti, bankari i brojni potencijalni investitori iz BiH i inostranstva.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.