NavMenu

Nakon 30 godina počela rekonstrukcija glavne ulice u Trebinju

Izvor: eKapija Utorak, 16.05.2017. 08:50
Komentari
Podeli
Trebinje (Foto: Vedrana Džudža)Trebinje
Počela je rekonstrukcija glavne trebinjske ulice, Kralja Petra Prvog Oslobodioca, koje finasiraju Grad Trebinje i Javno preduzeće Putevi Republike Srpske.

Prva faza radova, od Kamenog mosta do raskrsnice sa Nemanjinom ulicom, trebalo bi da bude završena do 21. maja, do kada će ova dionica biti zatvorena za saobraćaj, a na snazi biti novi režim saobraćaja u užem gradskom jezgru.

Marko Rikalo, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Trebinja, rekao je za Radio Trebinje da na glavnoj trebinjskoj ulici nije bilo sanacija u posljednje tri decenije, te da je riječ o veoma kompleksnim radovima, koji ne bi mogli biti izvedeni bez ozbiljnog planiranja, koordinacije i učešća više javnih preduzeća.

Izvođač radova je preduzeće Hercegovina putevi, a u radovima će učestvovati i Vodovod, Komunalno, Elektrohercegovina i kompanija m:tel.


- U planu je sanacija habajućeg sloja asfalta, potpuna rekonstrukcija cjevovoda tehničke vode, polaganje podzemnih elektro i telekomunikacionih vodova, a najvjerovatnije uradiće se i potpuno nova hidrantska mreža za potrebe protivpožarne zaštite i čišćenja ulice - rekao je Rikalo.

Nakon završetka prve faze, biće nastavljena rekonstrukcija ulice Kralja Petra Prvog Oslobodioca do raskrsnice kod bivše upravne zgrade Agrokopa, dok treća faza podrazumijeva rekonstrukciju puta do Vatrogasnog doma. Svi radovi trebalo bi da budu završeni do kraja juna.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina

Banjaluka dobija stambeno-poslovni kompleks The Simphony, evo kako će izgledati (FOTO)

Rezidencijalno-poslovna zgrada pod nazivom Simfonija (The Simphony) biće izgrađena u Ulici olimpijskih pobjednika u blizini Gradskog stadiona i zgrade Rаdio-televizije Republike Srpske u Banjaluci. Investitor je ovo zemljište dobio kao zamjenu za parcelu starog kina "Kozara". Pripremni radovi na izgradnji velelepne zgrade počeli su prije nekoliko dana. Investitor (ista kompanija koja je stajala iza projekta Cinema tower) je objavio

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.