Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 15.05.2017.| 10:09
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sajam kompanija iz kineske provincije Džeđijang od 18. do 20. maja u Beogradu

(Foto: Eugenio Marongiu/shutterstock.com)
Privredna komora Srbije i Ambasada NR Kine u Beogradu pozvale su zaineresovane kompanije na Sajam reprezentativnih kompanija iz kineske provincije Džeđijang koji će se održati od 18. do 20. maja u Belmax centru u Beogradu.

Sajam organizuje Sektor za trgovinu Vlade provincije Džeđijang (Department of Zhejiang Commerce), jedne od privredno najrazvijenijih provincija NR Kine, u cilju promocije svojih proizvoda i boljeg povezivanja sa kineskim kompanija.

Preko 60 kompanija proizvođača iz Džeđijanga, izložiće na štandovima u Belmax centru svoje proizvode iz oblasti elektronike i elektrotehnike, građevinskog materijala, dekoracije (za kuću i kupatilo, namještaj...), rasvjete, mašina i prateće opreme.

Provincija Džeđijang locirana je na jugoistočnoj obali rijeke Jancekjang, sjeverno od Šangaja. Glavni grad Handžou je ekonomski, kulturni, naučni i obrazovni centar. Provincija ima 55,3 miliona stanovnika.

U 2015. godini, BDP je iznosio 688,5 mlrd USD, sa rastom od 8%. U prošloj godini, investicije ove provincije u inostranstvu iznosile su 14 mlrd USD, dok je provincija primila 17 mlrd USD direktnih stranih investicija.

Spisak kineskih kompanija izlagača pogledajte u PDF dokumentu.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.