Izvor: eKapija | Petak, 12.05.2017.| 10:31
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nastavlja se projekat obnove malih hidroelektrana u Srbiji - EPS objavio tender za rekonstrukciju još 7 postrojenja

(Foto: shuttestock.com )
Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije najavilo je nastavak projekta obnove malih hidroelektrana. Raspisan je tender za LOT 4, a sada se traže izvođači građevinskih radova na rekonstrukciji sedam MHE u jugoistočnoj Srbiji.

Predviđeni su radovi na MHE Sveta Petka i MHE Sićevo u blizini Niša, MHE Temac u blizini Pirota, MHE Sokolovica i MHE Gamzigrad u blizini Zaječara, MHE Vučje u blizini Leskovca i MHE Jelašnica u blizini Surdulice.

Radovi na svakoj maloj hidroelektrani uključuju uklanjanje ili demontiranje postojećih objekata, zemljane radove, betoniranje, ojačavanje, zidanje i izolaterske radove, bravarske i limarske radove, fasaderske, farbarske i gipsarske radove, kao i montiranje vodovodnih i kanalizacionih instalacija, uključujući isporuku cjevovoda.

Očekivano trajanje radova je 60 nedelja, a rok za dostavljanje ponuda je 5. jul 2017. Više informacija o tenderu pročitajte OVDJE.

Radovi se finansiraju sredstvima iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) na osnovu troškova za rekonstrukciju 15 malih hidroelektrana.

Za ovaj projekat zajam EBRD obezbjeđen je još 2011, a EPS zbog nepovlačenja sredstava već mora da plaća penale, koji su samo u 2016. godini dostigli skoro milion evra.

Podsjetimo, EPS je početkom godine raspisao tender za obnovu drugih 7 malih hidroelektrana u Srbiji - Raška kod Novog Pazara, Radaljska banja kod Malog Zvornika, Seljašnica kod Prijepolja, Kratovska reka kod Priboja, Pod gradom i Turica u Užicu, kao i mala hidroelektrana Moravica kod Ivanjice.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.