NavMenu

Lukavački GIKIL bilježi rekordnu prodaju mineralnog đubriva - Čuveni proizvod sve više se prodaje i u Srbiji

Izvor: eKapija Petak, 12.05.2017. 09:06
Komentari
Podeli
Zajedno sa drugim uspješnim kompanijama iz BiH na 84. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu sa svojim dobro poznatim proizvodom KAN-om predstaviće se i Global Ispat Koksna Industrija Lukavac- GIKIL.

Kao jedan od najvećih izvoznika u Bosni i Hercegovini čiji se proizvodi uspješno plasiraju kako na regionalno tržište, tako i na tržišta širom Evrope i svijeta, na ovaj način GIKIL stvara povoljan ambijent za jačanje, ali i širenje svoje tržišne pozicije.

- Uz visokokvalitetno đubrivo, lukavački KAN, koji je na ovim prostorima u širokoj i prepoznatljivoj upotrebi već 50 godina, nailazimo na posebno veliko interesovanje među poljoprivrednicima u Srbiji. Proteklih mjeseci kompanija je ostvarila rekordnu prodaju ovog proizvoda u zemlji domaćinu sajma što dodatno govori u prilog veličini i značaju izvrsne ekonomske saradnje između dvije zemlje - ističe Senad Škripić, zamjenik direktora za prodaju KAN-a i AMK u GIKIL-u.

Tokom sedmodnevnih aktivnosti, za vrijeme trajanja sajma, od 13. do 19. maja, GIKIL-ov tim agro-eksperata organizovaće besplatna savjetovanja za sve posjetioce sajma. Vodeći se rezultatima istraživanja koja se aktivno vrše na oglednim poljima u GIKIL-u, što predstavlja jedinstveni projekat u regionu, iskusni tim poljoprivrednicima će ponuditi korisne upute o načinima uzgoja s ciljem optimalne i ekonomične proizvodnje kultura karakterističnih za naša podneblja.


- Pozivamo sve poljoprivrednike da posjete naš štand, te da kroz razgovore sa inženjerima agronomije i univerzitetskim profesorima iskoriste stručnu pomoć našeg tima koja je potpuno besplatna. Poslušajte naše savjete i postanite i sami stručnjaci u onome što uzgajate i proizvodite, ali i prodajete – poručuje Škripić.

KAN (kalcijum amonijum nitrat) je mineralno đubrivo koje sadrži 27% azota i granulacije je od 2,5 do 5 milimetara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.