NavMenu

EU izdvojila 2 mil EUR za borbu protiv pranja novca u BiH

Izvor: eKapija Četvrtak, 11.05.2017. 14:01
Komentari
Podeli
(Foto: wael khalil alfuzai/shutterstock.com)
Evropska unija, putem Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA 2013), osigurala je 2 mil EUR u okviru implementacije Twinning projekta nazvanog "Podrška borbi protiv pranja novca" koji će provoditi ministarstva unutrašnjih poslova Austrije i Slovenije, a sve s ciljem da BiH dobije efikasnije mehanizme za borbu protiv pranja novca te unaprijedi pravni okvir u ovoj oblasti, prenosi Klix.

Korisnici ovog projekta su Ministarstvo sigurnosti i sve agencije za provedbu zakona u BiH, a eksperti iz ove dvije zemlje prvo će sagledati stanje u oblasti sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma, potom će sa stručnjacima iz bosanskohercegovačkih policijskih i sudskih institucija raditi na uspostavljanju institucionalnih kapaciteta i pravnog okvira za kvalitetniju borbu protiv ovog pitanja.


Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić otvorio je današnji skup upriličen povodom početka implementacije EU Twinning projekta, ocijenivši da je za BiH važno da u okviru uspostavljanja efikasnijeg pravnog okvira ispunjava i sve evropske standarde, posebno zbog činjenice da je stavljena na takozvanu "sivu listu" FATF-a (Međudržavno tijelo za borbu protiv pranja novca).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj, Finansije

Jedinstveni TAG uređaj biće vezan za kreditnu karticu

Usklađivanje sistema elektronske naplate putarine na auto-putevima Srpske i Srbije korisnicima usluga znatno će olakšati plaćanje putarine.putarine Omogućiće i rasterećenje saobraćajne mreže i smanjenje gužvi. Upotreba jedinstvenog taga trebala bi da počne početkom turističke sezone, kažu u Autoputevima Srpske. - Funkcionisaće na način da funkcioniše i u Republici Srpskoj i u Srbiji, sa istim tagom će se moći prolaziti i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.