NavMenu

Air Serbia obavila prvi let sa kompletno ženskom posadom

Izvor: eKapija Četvrtak, 11.05.2017. 09:59
Komentari
Podeli
Air Serbia, nacionalna aviokompanija Republike Srbije, ispisala je u srijedu (10. maja 2017. godine) novu stranicu u svojoj istoriji, kada je uzletio prvi avion sa kompletno ženskom posadom, saopštila je ova kompanija.

Ovaj posebni let, JU314, krenuo je iz Beograda za Pariz u 17 časova i pet minuta, sa kapetanicom Vesnom Aleksić i kopilotkinjom Mirjanom Stojiljković u kokpitu.

O gostima na letu brinuo se tim od četiri članice kabinske posade koji su činile Mirjana Popović, vođa tima kabinske posade, i stjuardese Silvija Madić, Elena Ljubojević i Tanja Stanković.


- Ovo je prvi let sa isključivo ženskom posadom u devedesetogodišnjoj istoriji srpske nacionalne aviokompanije - rekao je Dane Kondić, generalni direktor Air Serbia.

Kako se dodaje u saopštenju, pripadnice ženskog pola trenutno čine skoro 49% ukupnog broja zaposlenih u okviru Air Serbia, Air Serbia Catering, Air Serbia Ground Services.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.