NavMenu

Goražde rekonstruiše sekundarnu vodovodnu mrežu, radovi vrijedni 2 mil KM

Izvor: biznis.ba Četvrtak, 11.05.2017. 08:26
Komentari
Podeli
(Foto: jtairat/shutterstock.com)
U općini Goražde počela je rekonstrukcija sekundarne vodovodne mreže čime bi trebao biti riješen jedan od gorućih problema ove općine. Blizu 2 mil KM za te namjene osigurano je putem kredita Saudijskog fonda za razvoj.

Rekonstrukcija sekundarne vodovodne mreže jedan je od četiri važna infrastrukturna projekta čija je realizacija započela u ovoj godini. Rekonstrukcija vodovodne mreže trenutno se odvija u goraždanskim naseljima Obarak i Zupčići.

- Dužina je 14 km i desna i lijeva obala. U potpunosti ćemo završiti sekundarnu vodovodnu mrežu. Povremeno mijenjamo i ovu primarnu mrežu, s tim da se dio cijevi primarne mreže izmjenio, ali svakako planiramo sredstva. Znamo koliko ima problema i sa jednom i sa drugom mrežom. Ovim vodovodom rješavamo veliki problem, a to je upravo sekundarna i primarna vodovodna mreža. Projekat je vrijedan oko 2 mil KM. Dvije firme su dobile 4 lota, jedna iz Konjica i jedna iz Srednje Bosne. Imaju rok tri mjeseca, da radovi budu završeni - izjavio je Muhamed Ramović, načelnik općine Goražde.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.