NavMenu

Festival "Dani arhitekture" od 17. do 21. maja u Sarajevu

Izvor: Klix Srijeda, 10.05.2017. 12:35
Komentari
Podeli
Sarajevo (Foto: Aleksandar Todorovic/shutterstock.com)Sarajevo
Festival "Dani arhitekture", jedan od najbitnijih regionalnih manifestacija ove tematike, biće održan 10. jubilarni put u Sarajevu od 17. do 21. maja. Festival će tradicionalno biti otvoren videomapping-om jednog sarajevskog objekta od javnog značaja.

Poslije Historijskog muzeja 2015. godine i Vijećnice 2016. godine, organizatori su ove godine za otvaranje izabrali Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine. Fasada ovog muzeja će nakratko biti u potpunosti oživljena kroz videoprojekciju koju rade LIFT-prostorne inicijative u saradnji sa Billain-om, Walter-om i Blow Up-om.

U Zemaljskom muzeju će biti otvorena i izložba "Kontinuirani enterijer", koja je nastala u produkciji "Dana arhitekture" i ovogodišnjeg kuratora, hrvatskog arhitekte Idisa Turata.

Noć otvaranja će biti upotpunjena premijernim nastupom hrvatskog benda Nipplepeople.

Nakon toga, u naredna četiri dana posjetioci festivala imaće priliku da pogledaju dvije izložbe, učestvuju na tri radionice i čuju šta o arhitekturi imaju da kažu već ostvareni i mladi arhitekti.


Od poznatih imena iz svijeta arhitekture, učešće na festivalu su potvrdili Bernard Khoury, OFIS Arhitekti, MDH Arhitekti, Dinko Peračić, Tadej Glažar i ostali gosti, arhitekti i prijatelji "Dana arhitekture".

"Dani arhitekture" su regionalna plaforma koja cijelu godinu, kroz različite događaje, radi na aktivnoj edukaciji profesionalaca u oblasti arhitekture i dizajna, poticanju umrežavanja među arhitektima u regiji te promociji diskusije o arhitekturi i prostoru.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.