NavMenu

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća od 15. do 19. maja u Beogradu

Izvor: eKapija Utorak, 09.05.2017. 10:20
Komentari
Podeli
Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća počinje na Beogradskom sajmu u ponedjeljak 15. maja i trajaće do petka 19. maja 2017.

Pod sloganom "Tempo budućnosti" i na izlagačkom prostoru većem od 20.000 kvadratnih metara, okupiće se više od 500 domaćih i stranih, direktnih i indirektnih izlagača iz 30 država - BiH, Austrije, Bugarske, Češke, Hrvatske, Italije, Makedonije, Kine, Njemačke, Koreje, Rusije, Slovenije, SAD, Slovačke, Turske, Tajvana (NR Kina), Turske, Francuske, Finske, Konga Brazavil, Kanade, Kipra, Poljske, Švedske, Rumunije, Belgije, Holandije, Japana, Velike Britanije...

Kako se podsjeća u saopštenju Beogradskog sajma, neke od njih, poput Češke Republike, Slovenije, Austrije i Hrvatske, biće predstavljene i nacionalnim izložbama.

Okosnicu sajamskih postavki čine izložba alata, procesne tehnike, robota, softvera i komunikacionih linija neophodnih u proizvodnim procesima svojstvenim fabrikama budućnosti, Industriji 4.0, industrijskoj automatizaciji. Posjetiocima će biti predstavljena i dostignuća u sektorima elektroenergetike i termotehnike, telekomunikacija, energetske, industrijske i kućne elektronike, klimatizacije, grijanja i hlađenja, transporta i logistike...


Radno vrijeme Sajma tehnike i tehničkih dostignuća biće od 10 do 18 časova, a posljednjeg dana sajma od 10 do 17. Pojedinačne ulaznice koštaju 300 dinara, grupne 200, a za đake i studente stručnih tehničkih škola 100 dinara. Za parkiranje putničkih automobila plaća se 100 dinara po satu.

Svojim ovogodišnjim, 61. izdanjem, ovaj regionalni razvojno-tehnološki događaj podsjeća i na 80. godišnjicu Beogradskog sajma, čija je bio prva sajamska manifestacija 1937. godine. Upravo je Sajam tehnike bio i prva sajamska manifestacija poslijeratnog Beogradskog sajma, obnovljenog 1957. godine na današnjoj lokaciji i sa današnjim arhitektonskim identitetom, podsjeća se u saopštenju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.