NavMenu

Solana Tuzla postala članica asocijacije Eu Salt

Izvor: Fena Utorak, 10.06.2008. 09:55
Komentari
Podeli

Tuzlanska tvornica soli u junu je primljena u članstvo asocijacije Eu Salt, čija je misija predstavljati i štititi interese proizvođača soli u Europi.

"Mi smo jedan od značajnijih proizvođača soli u Europi i za nas je ovo velika čast, pogotovo zato što BiH još nije članica Europske unije. U ovom trenutku postali smo pridruženi članovi europske asocijacije proizvođača soli i očekujem da ćemo postati i punopravni članovi", kazao je direktor Solane Izudin Kapetanović,

On je istaknuo da članstvo u asocijaciji pruža niz mogućnosti od plasmana proizvoda na europsko tržište do suradnje s drugim članicama te dodao da je kvalitetu tuzlanske soli nedavno potvrdilo i Ekspertno vijeće Superbrands BiH.

To vijeće je na temelju prepoznatljivosti, reputacije, kvalitete, pouzdanosti i dugogodišnje dosljednosti tuzlanskoj soli dodijelilo status superbranda za 2008. godinu, čime je ovaj proizvod svrstan među vodeće tržišne marke u našoj zemlji, kazao je Kapetanović.

"Superbrand je za nas veliko priznanje s obzirom da je ta organizacija prisutna u 75 zemalja širom svijeta Tuzlanska sol je jedna od najkvalitetnijih u Europi i drago nam je da je i kod nas prepoznata kao visokokvalitetan proizvod. Dodjelom spomenutog statusa stekli smo pravo da znak Superbrand stavimo na naš proizvod i to ćemo i učiniti u najskorije vrijeme", istaknuo je direktor Solane.

Ukazujući da na tržištu BiH još uvijek postoje soli koje ne zadovoljavaju ni minimum kriterija, Kapetanović je pozvao nadležne institucije i organe da ispitaju što se prodaje i da ne podcjenjuju sol jer se radi o proizvodu koji se svakodnevno unosi u organizam.

Po njegovim riječima, još je opasnije to što se takve soli pakiraju u ambalažu tuzlanske soli i time nanose ogromnu štetu Solani i tako ugrožavaju zdravlje potrošača.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.