NavMenu

Cirih - najskuplji grad za ljubav

Izvor: Tanjug Ponedjeljak, 08.05.2017. 10:01
Komentari
Podeli
(Foto: Andrey Bayda/shutterstock.com)
Izlazak u Cirihu, bankarskom centru Švajcarske, košta oko 195,90 dolara, čime je ovaj grad drugu godinu zaredom zauzeo prvu poziciju kada je u pitanju najskuplji izlazak, navodi se u posebnom izvještaju Deutsche banke.

U ovu cifru mogu biti uračunati troškovi taksi prevoza, večere za dvoje, bezalkoholnih pića, karte za bioskop i nekoliko piva. Džim Rid i Sukanto Čanda iz Deutsche banke zato savjetuju stanovnike ovog grada da svoje bolje polovine biraju pažljivo i da stupaju u brak mladi, jer će tako imati manje izdatke.

Osim Ciriha, najskuplji gradovi na svijetu za izlaske parova su Oslo, Tokio, Amsterdam, Njujork, Brisel, London, Sidnej, Pariz i Hong Kong.

Cilj ovog istraživanja je da se stekne uvid da li se kurs prilagođava ili ne velikim razlikama u cijeni, kao što konvencionalna ekonomska teorija predviđa da bi trebalo.

Prvo mjesto na ovoj listi trebalo bi da investitorima i budućim ljubavnicima pruži uvid da jak kurs jedne zemlje znači "paprene" cijene za njihove evropske susjede.

Pariz se na ovoj listi nalazi na 17. mjestu, a od 47 gradova na listi najmanje košta izlazak u Kuala Lumpuru, Džakarti i Manili. Pet piva i dvije pakle cigareta najskuplji su i Oslu i Melburnu, gdje koštaju 75 dolara, što je za 119% skuplje nego na Menhetnu. Isti proizvodi najjeftiniji su u Češkoj i Južnoj Africi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina

Banjaluka dobija stambeno-poslovni kompleks The Simphony, evo kako će izgledati (FOTO)

Rezidencijalno-poslovna zgrada pod nazivom Simfonija (The Simphony) biće izgrađena u Ulici olimpijskih pobjednika u blizini Gradskog stadiona i zgrade Rаdio-televizije Republike Srpske u Banjaluci. Investitor je ovo zemljište dobio kao zamjenu za parcelu starog kina "Kozara". Pripremni radovi na izgradnji velelepne zgrade počeli su prije nekoliko dana. Investitor (ista kompanija koja je stajala iza projekta Cinema tower) je objavio

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.