Izvor: eKapija | Nedjelja, 07.05.2017.| 16:18
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Privatnici zainteresovani za učešće u zajedničkim investicijama OC Jahorina i Skijališta Srbije

(Foto: IM_photo/shutterstock.com)
Kompanije iz Republike Srpske mogu da računaju na podršku Privredne komore Srbije, odnosno da učestvuju u našim aktivnostima i koriste naše servise, kapacitete predstavništava u inostranstvu i druge resurse, rekao je u petak, 5. maja, u Banjaluci Marko Čadež, predsjednik PKS.

Čadež je sa rukovodstvom Privredne komore Republike Srpske dogovorio učešće njenih članica na poslovnim forumima, sajmovima, B2B susretima, danima dobavljača koje organizuje Privredna komora Srbije, kao i uključivanje u regionalne inicijative. Već krajem maja, kako je najavio u Beogradu će biti održan Dan dobavljača čiji je cilj povezivanje preduzeća sa Zapadnog Balkana sa oko 50 kompanija iz Njemačke, koje su zainteresovane da nađu partnere u ovom regionu.

Mogućnosti za zajedničke aktivnosti postoje u mnogim oblastima, a jedan od projekata o kojima se razgovaralo je saradnja Skijališta Srbije i Olimpijskog centra Jahorina. Za uključivanje u ovaj turistički, investicioni projekat zainteresovan je i privatni sektor.

Predsjednik PKS ukazao je na značaj jačanja ekonomske saradnje, regionalnih inicijativa i stvaranja jedinstvenog tržišta regiona za povećanje konkurentnosti privreda i kompanija pojedinačno.

- Jačanje komorske saradnje, međusobno povezivanje naših kompanija i realizacija zajedničkih projekata doprineće i unapređenju ekonomskih veza Srbije i Republike Srpske i uspješnijem sprovođenju već potpisanih sporazuma - rekao je Čadež.

Čadež je najavio podršku PKS Privrednoj komori Republike Srpske u procesu digitalizacije komorskih usluga, podsjećajući da taj proces PKS uspješno sprovodi uz podršku njemačkih partnera.

Zahvaljujući na podršci Privredne komore Srbije, Borko Đurić, predsjednik Privredne komore Republike Srpske ukazao je na važnost jačanja međukomorske saradnje i ukupnih privrednih veza, prekograničnih aktivnosti i realizacije zajedničkih projekta. Naglasio je da je Srbija najvažniji spoljnotrgovinski partner Republike Srpske prvi u uvozu, drugi u izvozu, odmah poslije Italije.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.