NavMenu

Dvorani Zetra treba 200.000 KM za vatrodojave, odgođeni svi javni događaji do daljnjeg

Izvor: biznis.ba Petak, 05.05.2017. 09:35
Komentari
Podeli
Sarajevo (Foto: M DOGAN/shutterstock.com)Sarajevo
Inspektorat za zaštitu od požara MUP-a Kantona Sarajevo izdao je rješenje u kojem se navodi da se zbog stanja vatrodojava u Olimpijskoj dvorani Zetra ne može održati nikakav javni događaj.

Zetri neće biti održan nijedan javni skup dok ne bude riješen problem u vezi s vatrodojavama koje su u katastrofalnom stanju, rekao je direktor ZOI '84 MIdhat Hubijar.

- Ovaj problem je nasljednog karaktera. Ova uprava je problem naslijedila od prethodne. Obavijestili smo vlasnika Vladu Kantona Sarajevo, ali još ništa nije poduzeto - kazao je Hubijar.

Napomenuo je da je za rješenje ovog problema potrebno 200.000 KM, a taj novac je bio planiran u budžetu za 2017. godinu.


- Sredstva su bila planirana u budžetu i nama nije jasno zašto su povučena - rekao je direktor ZOI-ja.

Naglasio je da se rješenjem o otkazivanju svih javnih događaja stvaraju enormni gubici za Zetru te da žalba ne odlaže rješenje.

Iako postoje preventivne mogućnosti koje se mogu primijeniti, u ovom slučaju se to ipak neće desiti te će do daljnjeg biti otkazani svi javni događaji.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.