NavMenu

Dobar početak 2017. godine za Bosch - Rast prodaje u prvom kvartalu 12%

Izvor: eKapija Četvrtak, 04.05.2017. 14:15
Komentari
Podeli
Grupa Bosch dobro je započela novu poslovnu godinu. Prodaja vodećeg dobavljača tehnologija i usluga porasla je za 12% u prvom kvartalu 2017, odnosno za 11% nakon usklađivanja sa efektima kursnih razlika. Svi poslovni sektori i regioni profitirali su u prva tri mjeseca, neki čak u znatnoj mjeri.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, imajući u vidu trenutnu ekonomsku perspektivu i geopolitičku neizvjesnost, Bosch planira da ostvari rast prodaje od tri do pet odsto u tekućoj godini. Pored daljih značajnih ulaganja u očuvanje budućnosti kompanije, očekivano je da rezultat raste.

- Sadašnji poslovni uspjeh daje nam slobodu da oblikujemo svijet budućnosti - rekao je dr Volkmar Dener, predsjednik upravnog odbora kompanije Bosch, na godišnjoj konferenciji za novinare u istraživačkom kampusu kompanije Bosch u Reningenu.

On je istakao da su strategije za proces transformacije Boscha - unapređenje postojećeg poslovanja, otvaranje novih oblasti poslovanja i zauzimanje tehnološki liderske pozicije. Žarišta ove transformacije su promjene u sferi mobilnosti i povezivanje putem interneta stvari (Internet of Things).


Inače, Bosch je tokom 2016. godine povećao troškove istraživanja i razvoja na 7 mlrd EUR, dok je prodaja u prošloj godini dostigla 73,1 mlrd EUR, što je rast od 3,6%, odnosno 5,5% nakon usklađivanja sa efektima kursnih razlika.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.