NavMenu

Sanski Most: Slovenci zainteresovani za gradnju fabrike za flaširanje vode sa izvora rijeke Dabar

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 09.06.2008. 08:27
Komentari
Podeli

Slovenačka firma "Pionir BM" iz Kranja izrazila je spremnost za izgradnju fabrike za flaširanje pitke vode na lokalitetu izvora rijeke Dabar, potvrdio je juče Sanjin Halimović, načelnik općine Sanski Most.

"Investitori su boravili na području naše općine obišli su moguće lokacije pogodne za izgradnju fabričkih postrojenja, te rezervisali tri građevinske parcele na lokaciji industrijske zone `Šejkovača`. Na tom mjestu Slovenci planiraju izgradnju skladišnih prostora", rekao je Halimović.

Saznajemo da bi cjelokupna investicija preduzeća "Pionir BM" trebalo da iznosi oko tri miliona maraka, a u tvornici za flaširanje pitke vode zaposlenje bi dobilo trideset radnika.

Vlada USK ranije je izdala koncesionu dozvolu pomenutoj slovenačkoj kompaniji za korištenje izvorišta rijeke Dabar. Time su regulisani uslovi izgradnje buduće fabrike koja će morati biti udaljena od samog izvora rijeke, odakle će se pitka voda dopremati sistemom cjevovoda u tvornička postrojenja.

Zanimljivo je da je Vlada USK prije nekoliko godina identičnu koncesionu dozvolu za izgradnju točionice pitke vode izdala firmi "Dabra", također iz Slovenije, ali nije došlo do realizacije tog projekta.

Rijeka Dabar je duga oko šest kilometara, a odlikuje je velika čistoća zbog čega je voda iz ove rijeke cijelim tokom ispravna za piće.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.