NavMenu

Počeo da radi pogon Saniteksa u Bužimu - Kompanija šije vojna zaštitna odijela za skandinavski brend NFM

Izvor: eKapija Utorak, 02.05.2017. 19:36
Komentari
Podeli

(Foto: aerogondo2/shutterstock.com)
Pogon kompanije Saniteks u Bužimu počeo je šivanje visokovalitetne vojne zaštitne opreme za poznati brend NFM, piše portal Faktor.

Trenutno je na projektu zaposleno blizu 50 radnika, a u narednom periodu, shodno širenju poslovanja i kapaciteta planirano je ukupno 120 uposlenika.

- Promjenom vlasničke strukture u Saniteksu, te ulaganjem u nove projekte i rekonsturkciju proizvodnih pogona, stvorili su se preduvjeti za pokretanje prozvodnje u pogonu u Bužimu, gdje je postojala infrastruktura za procese šivanja - izjavio je direktor Saniteksa iz Velike Kladuše Nedžad Pita.

Dodao je da je kroz ovaj projekat obezbijeđen rast poslovanja i širenje proizvodnog portfolia Saniteksa, koji je prepoznatljiv po proizvodnji sanitetske opreme, jedini je proizvođač gaze i proizvoda od gaze u regionu.

Od 2015. godine u većinskom je vlasništvu Prevent grupacije. U protekle dvije godine pokrenuta je proizvodnja u tkaonici u Velikoj Kladuši, ugovorena saradnja sa renomiranim kupcima te uložena značajna sredstva u poboljšanje infrastrukture i uvijeta rada.

NFM je lider na tržištu vojne zaštite, njihova oprema služi vojskama brojnih zemalja širom svijeta. Svaki NFM proizvod utjelovljuje skandinavski dizajn etike, minimalizma i funkcionalnosti, piše Faktor.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.