NavMenu

Prevent Visoko najavljuje još zapošljavanja - U proizvodnji za italijanski Dainese do kraja godine radiće 200 ljudi

Izvor: eKapija Utorak, 02.05.2017. 19:35
Komentari
Podeli
Nakon što je Prevent Visoko počeo proizvodnju motociklističkih odijela za italijanski Dainese, širenjem saradnje koja je najavljena od kupca planirano je i dodatno zapošljavanje, rekao je za Oslobođenje Irhad Avdagić, rukovodilac ovog projekta.

- Prema trenutnim procjenama, do kraja godine bi na projektu trebalo raditi i do 200 uposlenika. Trenutno se proizvodi 2.200 komada motorbike kožnih odijela mjesečno u proizvodnom pogonu na lokaciji Goruša u Visokom. Zahvaljujući visokom kvalitetu i standardima, stvorena je dugoročna saradnja, kao i mogućnost za nove projekte sa ovim kupcem, te se u narednom periodu planira povećanje kapaciteta i uvođenje novih proizvoda - naglasio je Avdagić.


Sada, na ovoj liniji u Preventu radi oko 90 radnika.

Dainese je italijanski brend zaštitne odjeće za motociklizam i broj jedan u svijetu po prodaji motociklističkih kožnih odijela. Njihov prodajni portfolio se u posljednjim godinama širi i na prodaju ski-odijela, kaciga kao i drugog asortimana u segmentu motociklističke opreme.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Hrvatska kompanija kupila banjalučki Sim impex - Nova akvizicija jača poziciju na tržištu autodijelova

Hrvatska CIAK Grupa kupila je jednog od najvećih distributera auto dijelova u BiH, firmu SIM Impex Banjaluka, čime je postala lider na domaćem tržištu u ovoj oblasti prenosi BiznisInfo.ba. Ugovor, koji je potpisan 16. aprila, uključuje preuzimanje dviju kompanija, Stahlgruber trgovina Ljubljana i SIM Impex Banjaluka, koje su članice LKQ Europe. SIM Impex iz Banjaluke se pozicionirao među lidere u distribuciji rezervnih dijelova, opreme

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.