NavMenu

Konjički gigant u proizvodnji oružja povećao prihode - Zarada Igmana u 2016. godini 109,5 mil KM

Izvor: eKapija Utorak, 02.05.2017. 19:31
Komentari
Podeli
(Foto: Igman.co.ba)
Vodeća kompanija za proizvodnju oružja i streljiva, Igman Konjic, povećala je lani poslovne prihode na 109,5 mil KM, sa 94 mil KM u 2015. godini, izvještava poslovni portal BiznisInfo na osnovu izvještaja ove kompanije.

Od tog iznosa se čak 105,6 mil KM odnosi na prihode sa stranog tržišta. Kompanija je prošle godine ostvarila neto dobit od 17,7 mil KM. Broj zaposlenih povećan je sa 1.028 na 1.063.

Većinski vlasnik Igmana je Vlada Federacije BiH sa 51% dionica.

Podsjetimo da namjenska industrija u BiH bilježi veliki rast. Kako je ranije rekao resorni federalni ministar Nermin Džindić, namjenska industrija Federacije BiH ostvarila je lani ukupan promet od oko 250 mil KM, dok su za ovu godinu dogovoreni i potpisani poslovi u vrijednosti od 315 mil KM.


Sam Igman, prema njegovim riječima, već ima dogovorene poslove za ovu godinu u vrijednosti od 116 mil KM, prenosi BiznisInfo.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.