Izvor: seebiz.eu | Petak, 28.04.2017.| 10:23
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počela izgradnja turističkog kompleksa Costabella Luxury Resort & Spa u Rijeci - Vrijednost investicije 50 mil EUR

Izgradnja turističkog kompleksa Costabella Luxury Resort & Spa, u koji će češka Grupa JHT uložiti oko 50 mil EUR, počela je u četvrtak (27. aprila 2017. godine) polaganjem kamena temeljca na gradilištu na riječkoj Kostabeli.

Projekt na Kostabeli na površini od oko 2 hektara predviđa izgradnju glavne zgrade hotela, kaskadnih, ekskluzivnih i delux vila, zajedničkih prostorija, kongresne sale, velnes i spa centra, fitnes centra, velikog otvorenog bazena i privatne plaže.

Predsjednik Uprave JTH-a Jaroslav Tresnak rekao je da se završetak radova planira do 2020. godine, kada se očekuje i dolazak prvih turista. Smatra da će kvalitet i standard hotela biti na razini pet zvjezdica, ali napominje da će se tek odrediti hoće li objekt imati 4 ili 5 zvjezdica.

Kompleks će imati 560 ležajeva, a planira se zapošljavanje oko 200 ljudi, uglavnom domaćih, dok će dio menadžmenta biti vjerovatno iz inostranstva.

Grad Rijeka je 2014. na javnom nadmetanju prodao zemljište za izgradnju turističkog kompleksa kompaniji Tre – Invest iz Kastva, koja je u stopostotnom vlasništvu JHT-a.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.