Izvor: Indikator | Petak, 28.04.2017.| 08:46
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Emir Đikić novi direktor CEFTA sekretarijata u Briselu

(Foto: Bacho/shutterstock.com)
Novi direktor CEFTA sekretarijata u Briselu, na period od tri godine, je ekonomski konsultant iz Bosne i Hercegovine Emir Đikić, odlučeno je u četvrtak na vanrednom CEFTA ministarskom sastanku u Beogradu.

Izborom novog direktora osigurano je nesmetano funkcioniranje sekretarijata i provođenje CEFTA sporazuma, što je bio neophodan preduvjet za potpisivanje granta između sekretarijata i Evropske unije u iznosu od 635.800 EUR za period april 2017 – maj 2018. godine.

Na ovaj način, stvoren je osnov za dalji rad na olakšavanju trgovine u CEFTA regionu i jačanje konkurentnosti nacionalnih ekonomija CEFTA potpisnica.

Međunarodni tender za izbor direktora CEFTA sekretarijata je objavljen 26. decembra 2016. godine, a do 10. februara 2017, do kada je konkurs bio otvoren, stigla je 31 prijava.

CEFTA selekcioni komitet bio je zadužen za provođenje postupka selekcije kandidata, uz podršku nezavisnog eksperta odabranog na međunarodnom tenderu, javio je informativni portal Analitika. Tokom selekcionog ciklusa održana su tri sastanak CEFTA Selekcionog komiteta.

Treći sastanak održan je u Briselu, 27. i 28. marta, kada su članovi Komiteta obavili razgovor s pet najboljih kandidata od kojih je, nakon postupka ocjenjivanja, za novog direktora CEFTA sekretarijata jednoglasno izabran Emir Đikić, čije je formalno imenovanje za direktora provedeno danas.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.