NavMenu

Birač dobio spor protiv Ukio banke

Izvor: Novosti Ponedjeljak, 24.04.2017. 15:38
Komentari
Podeli
(Foto: shutterstock.com/Andrey Burmakin)
Fabrika glinice Birač definitivno je dobila spor protiv Ukio banke iz Litvanije, pred bijeljinskim Okružnim privrednim sudom.

- Sud je utvrdio da potraživanja Ukio banke u iznosu od 155 mil KM nisu osnovana - rekao je nakon izricanja presude za BN televiziju pravni zastupnik Fabrike glinice Birač Risto Kojić.

On je dodao da je ovaj spor izuzetno značajan za ovu regiju kao i za cijelu Republiku Srpsku, te naglasio da ishod procesa ne znači da je Birač imao bolji advokatski tim, nego bolje argumente u ovom procesu.

Osvrćući se na posljednja dešavanja, Kojić je rekao da postoji mogućnost da i ovaj uspjeh pravnog tima bude sankcionisan otkazivanjem punomoći.


- Nekome ne odgovaraju uspjesi Alumine i Fabrike glinice Birač, a i poznato mi je da se vrši pritisak na stečajnog upravnika da se otkaže punomoćje - istakao je Kojić.

Ukio banka je prijavila potraživanja od 155 mil KM još 2013. godine od kada traje ovaj postupak. Presuda je izrečena na 60 strana.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.