NavMenu

Moguće besplatno liječenje djece iz BiH u Istanbulu

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 24.04.2017. 09:02
Komentari
Podeli
(Foto: Photographee.eu/shutterstock.com)
Direktor Generalne direkcije vakufa Vlade Republike Turske Adnan Ertem posjetio je jučer Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je razgovarao sa direktoricom ove ustanove Sebijom Izetbegović.

Na sastanku je dogovorena mogućnost besplatnog liječenja za pacijente iz BiH na klinici Bezmialem University Hastahanesi u Istanbulu. Prioritet u korištenju ove usluge će imati mlađi pacijenti, odnosno djeca, kojima je potreban kardiohirurški zahvat, a čija je brojka na listama čekanja u proteklim godinama porasla na 75, prenosi Faktor.


Troškove putovanja, operativnog zahvata i postoperativnog liječenja za pacijenta i jednog pratioca će snositi Generalna direkcija vakufa Vlade Republike Turske, a dogovorena je i mogućnost liječenja ostalih pacijenata iz BiH na drugim turskim klinikama.

Uzimajući u obzir ovu značajnu pomoć iz Turske, KCUS će biti u prilici izdvojiti dodatna sredstva za kupovinu citostatika i aparata za pacijente koji se liječe u ovoj ustanovi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.