NavMenu

RS: U toku provođenje projekta razvoja poljoprivrede čija je vrijednost procijenjena na 14 mil KM

Izvor: Fena Utorak, 03.06.2008. 09:03
Komentari
Podeli

Vlada RS-a, u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD) započela je aktivnosti na provođenju Projekata unapređenja preduzetništva na selu (REEP).

Vrijednost projekta za područje RS-a procijenjena je na 14 miliona KM, od čega je IFAD kredit 10,6 miliona KM, učešće Vlade RS-a 1,2 miliona, a učešće korisnika također 1,2 miliona, te domaćih finansijskih institucija 1,0 miliona KM.

Projekat će se realizovati u periodu 2007-2012. godine na području općina: Skender Vakuf/Kneževo, Čelinac, Kotor Varoš, Teslić, Lopare, Osmaci, Šekovići, Milići, Bratunac, Srebrenica, Vlasenica i Han Pijesak.

Osnovni cilj projekta je da omogući povećanje prihoda siromašnog seoskog stanovništva, kroz obavljanje poljoprivrednih i nepoljoprivrednih aktivnosti na vlastitim imanjima i izvan njih.

Projekat ima tri osnovne komponente - okvirna podrška preduzetništvu na selu, finansijske usluge na selu i koordinacija projektom.

To je četvrti projekat, od uspostavljanja mira u BiH, koji se finansira kreditom ove međunarodne finansijske institucije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.