NavMenu

Novi dometi u rekonstruktivnoj hirurgiji u BiH - Profesor Milomir Ninković u Foči izveo tri rijetka operativna zahvata

Izvor: Glas Srpske Nedjelja, 23.04.2017. 18:48
Komentari
Podeli

(Foto: shutterstock.com)
Tri rijetka operativna zahvata iz oblasti plastične i rekonstruktivne hirurgije izvedena su u petak u Univerzitetskoj bolnici u Foči u okviru Međunarodnog simpozijuma iz plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije koji je okupio stručnjake iz RS, BiH i Srbije.

Doktor Milomir Ninković, jedan od najuglednijih i najboljih plastičnih i rekonstruktivnih hirurga u svijetu, operisao je dvoje djece iz Sarajeva i Pala i mladića iz Rogatice.

Ninković, koji je direktor Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Minhenu, naveo je da je riječ o rekonstrukciji funkcije palca nakon povrede brahijalnog pleksusa, urođenoj anomaliji šake kod djeteta i rekonstrukciji prstiju šake s tkivom sa stopala.

- Svi mladi ljudi koji napuste ove naše krajeve i koji dođu u inostranstvo i naprave velike korake, to urade jer imaju podršku i stimulisani su. Kvalitet hirurgije u odnosu na podršku koju dobijaju je ovdje izvanredan - rekao je on.

Dražan Erić, šef Odjeljenja za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Univerzitetske bolnice u Foči koji je doktoru Ninkoviću asistirao prilikom operativnih zahvata rekao je da je rekonstruktivna hirurgija ekstremiteta i čitavog tijela najveći domet fočanske bolnice.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.