Izvor: RTRS | Nedjelja, 23.04.2017.| 16:32
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počinje gradnja multipleksa u Foči - Kusturica ulaže 1,2 mil KM

(Foto: Mammut Vision/shutterstock.com)
Režiser Emir Kusturica, kao predstavnik preduzeća Lotika iz Višegrada, i direktor fočanskog Centra za kulturu i informisanje Vladimir Pantović potpisali su u nedjelju u Foči ugovor o zajedničkom ulaganju u izgradnju multipleks bioskopa sa tri kino sale u ovoj ustanovi kulture.

Ugovorom je predviđeno da preduzeće Lotika uloži 1.200.000 KM u rekonstrukciju i opremanje postojeće kino sale u prizemlju i dvije nove manje sale na spratu objekta.

Kusturica je naglasio da je ovo treći multipleks u ovom dijelu Srpske, nakon višegradskog, koji odavno radi, te trebinjskog, koji je još u izgradnji.

On je najavio da će radovi u Foči početi za sedam dana.

- Nadamo se da će do početka nove školske godine ova prva sala da proradi, a u toku iduće godine i dvije nove, tako da ćemo imati pravi mali multipleks i mogućnost da mladi, ali i stari, dođu u bioskop i vide sve ono što istog trenutka gledaju ljudi u Londonu, Berlinu ili San Francisku - rekao je Kusturica.

On je dodao da će biti ugrađena moderna audio i vizuelna oprema.

Preduzeće Lotika koristiće bioskop 10 godina uz mogućnost produženja ugovora za dodatnih pet ili deset godina, a Centar će moći da koristi kino sale za svoje potrebe.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.