NavMenu

TTU Energetik za mjesec potpisao ugovore vrijedne skoro 6 mil KM

Izvor: eKapija Nedjelja, 23.04.2017. 11:07
Komentari
Podeli

(Foto: ArturNyk/shutterstock)
Šesnaest trakastih transportera vrijednih više od 4 mil KM, tuzlanski TTU Energetik proizvest će za potrebe tri rudnika koncerna Elektroprivrede BiH - Rudnik Breza, Abid Lolić i Zenica.

TTU Energetiku Tuzla, firmi koja je osnovana prije nepunih mjesec dana, ovo je već drugi ugovor i nastavak saradnje sa rudnicima Breza i Zenica kojima zajedno sa Rudnikom mrkog uglja Kakanj, tuzlanski metalci trebaju isporučiti nove grabuljaste transportere vrijedne 1,6 mil KM, izvještava RTV Slon.

- Nama će ova oprema poslužiti za transport uglja, a samom instalacijom bićemo u mogućnosti da povećamo količinu proizvodnje i do 35.000 mjesečno. Već 30 godina radnim u rudniku i prije smo sarađivali sa TTU-om. Ima puno projekata i puno opreme koju mi već koristimo i nadam se da će saradnja biti dobra i sa novom firmom kao i prije 30 godina - kazao je Nevzet Vrškić, v.d. direktora ZD RMU Zenica.

Do prije mjesec dana u ovim halama radilo je svega 40 radnika iz stare tvornice, a danas ih je mnogo više.

- Sada težimo ka upošljavanju još radnika. Sve ono što smo obećali prema TTU dd u stečaju, ispoštovali smo. Ovo je tek drugi ugovor ove godine i već imamo 84 uposlena - kazao je Almir Zulić, direktor TTU Energetik, navodi RTV Slon.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Hrvatska kompanija kupila banjalučki Sim impex - Nova akvizicija jača poziciju na tržištu autodijelova

Hrvatska CIAK Grupa kupila je jednog od najvećih distributera auto dijelova u BiH, firmu SIM Impex Banjaluka, čime je postala lider na domaćem tržištu u ovoj oblasti prenosi BiznisInfo.ba. Ugovor, koji je potpisan 16. aprila, uključuje preuzimanje dviju kompanija, Stahlgruber trgovina Ljubljana i SIM Impex Banjaluka, koje su članice LKQ Europe. SIM Impex iz Banjaluke se pozicionirao među lidere u distribuciji rezervnih dijelova, opreme

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.