Izvor: Glas Srpske | Nedjelja, 23.04.2017.| 09:23
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Poslodavci u potrazi za 315 radnika - U Trebinju održan regionalni Sajam zapošljavanja

(Foto: Brian A Jackson/shutterstock.com)
Na regionalnom Sajmu zapošljavanja koji je u petak održan u Trebinju 23 poslodavca sa područja Trebinja i istočne Hercegovine, kao i hotelijeri iz Herceg Novog i Kotora, iskazali su potrebu za 315 radnika.

Na sajmu su učestvovale uglavnom privatne firme iz oblasti uslužnih i proizvodnih djelatnosti, a radna mjesta ponudili su i Swisslion Industrija alata Trebinje, hoteli Nar i Leotar, Herc gradnja iz Bileće, mesnice Tarana, Obrazovni centar Cerovac, Frikom i drugi.

Poslodavci su uglavnom tražili građevinske, mašinske i elektroinženjere, pekare, konobare, zidare, sobarice, ali i profesore jezika, ekonomiste i poljoprivredne radnike.

Direktor Zavoda za zapošljavanje RS Miroslav Vujičić kazao je da su iz Crne Gore stigle ponude dva ugostiteljska servisa, koji su iskazali potrebu za 40-ak, većinom sezonskih radnika. Vujičić je podsjetio da je u okviru projekata Zavoda u prošloj godini na nivou Filijale Trebinje zaposleno oko 600 ljudi, a u prva tri mjeseca ove godine 514 lica.

Ukupna ponuda aktivne radne snage na evidenciji regionalne filijale - koja obuhvata sedam hercegovačkih opština, te Foču i Kalinovik, broji 12.719 nezaposlenih, što je za 3,7 odsto manje nego u prošloj godini.

Na evidenciji Biroa Trebinje je 2.990 osoba koje aktivno traže posao i taj broj je približan prošlogodišnjem.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.