NavMenu

Ponovo nema većine - Glasanje o akcizama ide u skraćenu proceduru

Izvor: Klix Četvrtak, 20.04.2017. 15:54
Komentari
Podeli
(Foto: VGstockstudio/shutterstock.com)
Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nije usvojio hitni postupak glasanja o setu zakona kojim je predviđeno povećanje akciza na naftu, naftne derivate i lož ulje za 15 feninga po litru, pa će uslijediti skraćeni postupak.

Ovakva odluka je uslijedila nakon što su parlamentarci odbili da se prvo izjasne o zaključcima Šemsudina Mehmedovića i Sadika Ahmetovića, a tek nakon toga o setu zakona o akcizama.

Državni parlamentarci nisu prihvatili da se o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama, zajedno sa cijelim setom popratnih zakona, izjašnjavaju po hitnom postupku. Parlamentarci su prihvatili da prijedlozi idu u skraćenoj proceduri.

U konačnici, riječ je o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH, Prijedlogu zakona o izmjenama i dopuni Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda, te Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u BiH.


Riječ je o setu zakona koji je uslov za dobijanje druge tranše kredita Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), a koji je već ranije usvojen u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Vlasti su planirale da se ovim sredstvima osigura dodatnih 10 feninga za izgradnju autocesta i pet feninga za izgradnju cesta, a sredstva bi se uplaćivala na namjenske račune javnih preduzeća.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.