NavMenu

Klinički centri u Sarajevu i Tuzli sarađivaće u razmjeni ljekara

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 17.04.2017. 15:19
Komentari
Podeli
(Foto: Minerva Studio/shutterstock.com)
Zdravstveni sistem mora se kretati ka racionalizaciji, što znači da pacijent u što kraćem roku dobije što kvaliteniju uslugu, kazala je generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) prof. dr Sebija Izetbegović danas u Tuzli, prenosi Faktor.

Delegacija KCUS-a, predvođena generalnom direktoricom, posjetila je danas Univerzitetski klinički centar (UKC) u Tuzli. Goste iz Sarajeva dočekao je direktor UKC-a doc. dr Nešad Hotić, a sastanku su prisustvovali članovi mendžmenata obje zdravstvene ustanove.

- Želimo pokrenuti razgovore oko mogućih reformi u zdravstvenom sistemu. Krajnji cilj je da to učinimo u korist naših pacijenata, ali naravno, jednako su nam važni i zaposlenici u zdravstvenom sistemu - istakla je nakon sastanka dr. Izetbegović.

Istaknula je da ima mnogo tema za razgovore, jer je zdravstveni sistem kakav imamo naslijeđen kao "veoma težak".

- Ovaj mendžment je na KCUS-u naslijedio sto miliona maraka duga. Svi uposlenici u Sarajevu i ovdje u Tuzli žele da sačuvaju zdravstveni sistem, da pruže najbolju uslugu i sačuvaju radna mjesta. Također, želimo otvoriti mogućnost za nova radna mjesta za naše mlade kolege. Naišli smo na izvrstan prijem u Tuzli, naši problemi su gotovo identični - rekla je Izetbegović.


- Razgovarali smo o tretmanu pacijenata i saradnji, odnosno razmjeni ljekara, koja je praktično počela prije nekoliko mjeseci. Naši ljekari sa Klinike za očne bolesti rade edukaciju naših kolega u Sarajevu, a nama na Klinici za dječije bolesti, tačnije Hematoonkološkom odjeljenju, pomaže ljekar iz Sarajeva - naveo je Hotić.

On dodaje da je današnji sastanak samo jedan u nizu onih koji će uslijediti.

- Napravili smo strategiju da za ono u čemu smo mi deficitarni, tražimo pomoć kolega iz Sarajeva, a isto tako, da oni traže pomoć ukoliko im je potrebna - zaključio je dr Hotić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.