NavMenu

Nastavlja se gradnja Bisera Rostova - Osim sportskih terena predviđeni i bungalovi

Izvor: Dnevni avaz Ponedjeljak, 17.04.2017. 15:05
Komentari
Podeli
(Foto: Goodluz/shutterstock.com)
Projekt gradnje Bisera Rostova, luksuznog sportsko-turističkog kompleksa, koji finansiraju ulagači iz Katara, nakon višemjesečnog zastoja, biće nastavljen.

Zatvaranje vanjske konstrukcije objekta je pri kraju, a uskoro, kako najavljuje koordinator projekta, bivši bugojanski rukometaš Asim Šahman, slijedi unutrašnje uređivanje. Novac za gradnju je, kaže Šahman, nekoliko puta vraćan nazad, u Katar.

- Problemi su počeli kada je prošle godine u ovo doba zbog nekog razloga novac nekoliko puta vraćan u Katar. Da li se radilo o politici, strahu od pranja novca putem investicija iz arapskog svijeta ili tek o promjeni u bankarskom sistemu BiH, ne znam, ali nekoliko puta nismo uspjeli prebaciti sredstva potrebna za gradnju - rekao je Šahman.

Dodao je da su arapski investitori bili ogorčeni.

- Žustro su reagirali, rekli su da se ne bi ni upuštali u projekt da su znali da će ih sve ovo čekati, ali su se poslije pomirili s našom birokratijom - kaže Šahman.


Sada je, dodaje, taj problem riješen, a prvobitni plan projekta doživio je neke izmjene.

- Osim rukometne, imat ćemo još dvije dvorane za trening, nogometno igralište s nekoliko redova tribina, pomoćni teren, teniske terene, spa centar, restorane i sve što je potrebno jednom ovakvom kompleksu za pripremu sportskih ekipa. Odustali smo od gradnje velikog hotela, sve ćemo, vjerovatno, riješiti gradnjom bungalova - rekao je Šahman.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.