NavMenu

CVIJANOVIĆ: Ove godine povećanje penzija od 3%

Izvor: Nezavisne novine Petak, 14.04.2017. 11:57
Komentari
Podeli
Željka Cvijanović (Foto: vladars.net)Željka Cvijanović
U toku ove godine doći će do vanrednog povećanja penzija u iznosu od 3%, izjavila je premijerka Srpske Željka Cvijanović nakon sastanka sa predstavnicima penzionera banjalučke i prijedorske regije.

- Do povećanja će doći kad se procjeni kada je najbolji momenat za to, u dogovoru sa predstavnicima penzionera - rekla je Cvijanović.

Dodala je da je Vlada svjesna da penzioneri imaju problema sa zdravstvenom zaštitom.

- Rješavanje tog problema ide uzlaznom putanjom. Vlada ima podršku penzionera kada je riječ od prelasku zdravstvenih ustanova na trezorski način poslovanja - istakla je Cvijanović.

Cvijanović je rekla da je sa penzionerima razgovarala i o stanju u privredi Republike Srpske, jer od toga zavisi stanje u fondovima socijalne zaštite.

- Dala sam podatke o određenim oblastima koje predstavljaju našu razvojnu šansu za zapošljavanje i povećani izvoz i sve drugo što je važno za društvo - napomenula je Cvijanović.

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj rekao je da je istovjetno stanje zdravstvene zaštite penzionera na području banjalučke, prijedorske, dobojske, bijeljinske i sarajevske regije.

- U ovim regijama iskazano je siromaštvo i teškoće u njegovanju bolesnika kako u ustanovama, tako u pristupu zdravstvu - istakao je Rakulj.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Za razvoj industrije u RS do 2026. više od 350 mil KM - Skoro polovina novca biće obezbijeđena iz budžeta

Vlada Republike Srpske donijela je danas Odluku kojom se usvaja Akcioni plan za sprovođenje Strategije razvoja industrije Republike Srpske za period 2024-2026. godina, koji je izrađen je u saradnji sa nadležnim ministarstvima/institucijama Republike Srpske. Akcionim planom razrađena je okvirna dinamika realizacije mjera, projekata i aktivnosti za sprovođenje Strategije u periodu 2024. do 2026. godina, sa okvirnim finansijskim sredstvima za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.