NavMenu

Banjaluka kupuje obveznice Toplane za 2,5 mil KM?

Izvor: eKapija Petak, 14.04.2017. 11:55
Komentari
Podeli
Banjaluka (Foto: Andrej Andic/shutterstock.com)Banjaluka
Grad Banjaluka planira da otkupi dio druge emisiju obveznica gradske Toplane, ali ne u traženom iznosu od 3,5 mil KM, već mnogo manje, piše Glas Srpske.

Potvrdio je to zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić u srijedu (12. april 2017.) nakon kolegijuma Skupštine grada na kojem je odlučeno da će ovo pitanje razmatrati odbornici na sjednici 26. aprila u okviru Odluke o kupovini hartija od vrijednosti.

Time se pokreće realizacija ranije odluke Skupštine akcionara Toplane, kada je odlučeno da kroz emisiju 35.000 obveznica bude obezbijeđeno 3,5 mil KM za rad ovog komunalnog preduzeća, a plan je bio da kupac bude grad Banjaluka.

- Upućivanjem Odluke o kupovini hartija od vrijednosti u skupštinsku proceduru želimo da otvorimo mogućnost da Toplana ima dovoljno sredstava da može izmirivati tekuće obaveze, ali i za remont mreže za iduću grijnu sezonu. Ne želimo da dođemo u situaciju da nemaju novca ako neko od povjerilaca zatraži naplatu dugovanja, čime bi firma mogla doći u blokadu. Tako nešto bi ugrozilo planove za restrukturiranje preduzeća - obrazložio je Amidžić.

Istakao je će iznos novca koji će Grad za te svrhe izdvojiti biti manji od traženog i to najmanje za milion KM.

- Novac za ove namjene biće obezbijeđen kroz prodaju obveznica koje je grad dobio prodajom garaža i poslovnih prostora - objasnio je Amidžić i dodao da će odluka o prodaji tih obveznica takođe biti jedna od tačaka dnevnog reda ovog zasjedanja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.