NavMenu

Grad Banjaluka prodaje obveznice radi povećanja budžeta?

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.04.2017. 09:38
Komentari
Podeli
Banjaluka (Foto: Andrej Andic/shutterstock.com)Banjaluka
Rebalans budžeta uvodi reprogram duga. Riječ je o 73 mil KM duga, koji će biti reprogramiran pod povoljnim uslovima i nešto nižom kamatom na jednom dijelu, rekao je Budimir Balaban, predsjednik Skupštine grada Banjaluka, prenose Nezavisne.

- Osim toga, prodaja obveznica uvedena je privatizacijom poslovnih prostora, a sredstva dobijena na ovaj način išla bi na uvećanje budžeta - rekao je Balaban u srijedu (12. april 2017.) na sjednici Kolegijuma gradskog parlamenta.

Srđan Amidžić, zamjenik gradonačelnika, rekao je da je cilj da se obezbijedi više novca u budžetu grada, a da će novac od prodaje obveznica, između ostalog, biti usmjeren na obezbjeđivanje grijne sezone 2017/2018.

- Rebalansom budžeta trebalo bi da budu oslobođena sredstva za pojedine projekte i rješavanje nekih infrastrukturnih problema - rekao je Amidžić.


Na desetoj sjednici Skupštine grada, koja će biti održana 26. aprila, odbornici će raspravljati o 25 tačaka dnevnog reda.

Glavne teme biće Prijedlog odluke o realokaciji sredstava u budžetu grada za 2017. godinu, Prijedlog odluke o kupovini hartija od vrijednosti, Prijedlog prodaje obveznica, kao i Prijedlog zaključka o prihvatanju Nacrta rebalansa budžeta grada za ovu godinu.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.