NavMenu

Grad Bihać podržao inicijativu za zaštitu srednjeg toka rijeke Une

Izvor: eKapija Utorak, 11.04.2017. 10:50
Komentari
Podeli
Nacionalni park Una (Foto: Nationalpark-una.ba)Nacionalni park Una
Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić najavio je juče da će Grad dati podršku Inicijativi za zaštitu srednjeg toka rijeke Une, nakon sastanka sa predstavnicima građanskog foruma Bihaćka građanska inicijativa.

Fazlić je naglasio da je Bihać za sve građane više od simbola i prirodne ljepote, navodi se na sajtu Grada.

- Una je za Bišćane način života i odnosa prema prirodi i njenim ljepotama. Uvjeren sam da ćemo kroz konkretno zakonsko rješenje još više zaštititi tok rijeke Une i jednom za sva vremena zauzeti stav kakvu Unu želimo. U tome će bitnu ulogu odigrati građani i nevladine organizacije i u tome će imati podršku Grada Bihaća - naglasio je Fazlić.

Predstavnici građanskog foruma Bihaćka građanska inicijativa prezentirali su aktivnosti u vezi s Inicijativom za zaštitu srednjeg toka rijeke Une, odnosno Proklamaciju o primarnoj zaštiti i društveno-ekonomskoj valorizaciji srednjeg toka rijeke Une na potezu od Bihaća do Bosanske Otoke.


- Bihaćka građanska inicijativa poziva Grad Bihać, Grad Cazin i Općinu Bosanska Krupa da koordinirano s Vladom USK-a i u saradnji s naučnim institucijama Univerziteta u Bihaću, te zainteresiranim privrednim subjektima i nevladinim organizacijama, posebno NP Una, donesu odgovarajuće odluke i poduzmu potrebne konkretne mjere primarne zaštite srednjeg toka rijeke Une. Za nas je ovo prvi korak ka još većoj zaštiti rijeke Une i raduje nas podrška bihaćkog gradonačelnika - istakao je član foruma Halid Merdanić.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

15.04.2024.  |  Građevina

50 godina Lukavac Cementa

15.04.2024.  |  Građevina

15.04.2024.  |  Vijesti

Znate li za "slučajni biser" Srednje Bosne? (VIDEO)

15.04.2024.  |  Vijesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.