Izvor: Nezavisne novine | Utorak, 27.05.2008.| 09:29
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Brane Milošević novi direktor banjalučkog "Metala"

(Foto: b)

Novi direktor banjalučkog "Metala" je Brane Milošević, bivši pomoćnik ministra turizma RS, odlučio je juče Upravni odbor tog preduzeća.

UO "Metala" razmatrao je, takođe, mjere za sprečavanje pokretanja stečaja u tom preduzeću, koji će Osnovni sud u Banjaluci razmatrati na ročištu 17. juna, ali nije saopšteno više detalja.

Osnovni sud nedavno je pokrenuo predstečajni postupak u "Metalu" po zahtjevu "Kompanije Dušanić", u vlasništvu prnjavorskog biznismena Petra Dušanića i najvećeg posrednog akcionara "Metala", zbog nenaplaćenih potraživanja od 7,3 miliona KM.

Banjalučka firma "Tempo-gradnja", čiji je suvlasnik biznismen Jovan Vidović, nedavno je na sjednici Skupštine akcionara "Metala" uz podršku fondova i malih akcionara smijenila UO "Metala", koji je bio pod kontrolom Dušanića i imenovala novi u pokušaju da preduprijedi uvođenje stečaja.

Nedeljko Milijević, stečajni sudija u banjalučkom Osnovnom sudu, juče je demantovao tvrdnje Vidovića, iznesene na sjednici Skupštine akcionara "Metala", da Dušanić u svojoj namjeri "može lako uspjeti, jer je majka stečajnog sudije Milijevića rođena Dušanićeva sestra". Vidović je tom prilikom najavio i apelaciju za Milijevićevo izuzeće iz tog predmeta.

On je kazao da je Dušaniću do sada sudio dva predmeta i da je u oba izgubio. Naglasio je, takođe, da on ne sudi predmet u vezi s "Metalom" i nema nikakve veze s tim.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.