NavMenu

Novi direktor UKC RS najavljuje još bolje poslovanje - Uskoro novi plan rukovođenja

Izvor: Glas Srpske Petak, 07.04.2017. 11:59
Komentari
Podeli
(Foto: kc-bl.com)
Pored pažnje, čuvanja i maksimalnog uvažavanja pacijenata, kao direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS boriću se za poboljšanje statusa, ugleda i dostojanstva ljekara i svih zdravstvenih radnika ove ustanove.

Poručio je to juče u Banjaluci novoimenovani v.d. generalnog direktora UKC-a RS Vlado Đajić, tokom primopredaje dužnosti od dosadašnjeg direktora Mirka Stanetića.

- Namjera mi je da ovaj centar dovedem u ravnopravan položaj, ako ne i iznad centara u regionu. Dokazao sam da to mogu postići svojim dosadašnjim radom, budući da je Neurološka klinika u Banjaluci jedna od rijetkih koja je rame uz rame, ako ne i ispred regionalnih bolnica, odnosno neurologije u Tuzli, Sarajevu i Mostaru - rekao je Đajić i ponovio da će dati sve od sebe da UKC bude znatno bolji od regionalnih centara.

Đajić je istakao da će svi pacijenti u ovoj zdravstvenoj ustanovi biti ravnopravni, te naveo da će se truditi da razvije i unaprijedi organizaciju, i podigne kvalitet usluga, prostora, opreme i kadra.

- Radimo analizu i pravimo plan za dalje rukovođenje UKC-om i po njenom završetku upoznaćemo javnost. Očekujem podršku resornog ministarstva - rekao je Đajić i zahvalio Stanetiću na svemu što je uradio za kolektiv UKC-a, istakavši da je ta ustanova od njegovog dolaska do danas potpuno drugačija.

Stanetić je podsjetio da su uspjesi UKC-a nedvosmisleni, istakavši da je lani u ovoj ustanovi bilo 65.000 hospitalizovanih pacijenata, a kroz ambulante je pruženo milion usluga.

- Rekonstrukcija je prioritet i lično ne vidim alternativu UKC-u. Svim zaposlenima, poslovodstvu i kolegi Đajiću želim svako dobro, napredak i sreću, jer UKC, kao stub zdravstvenog sistema Srpske, čekaju ozbiljni poduhvati i u smislu organizacije i reformi u zdravstvu - rekao je Stanetić.


Vlado Đajić za v.d. generalnog direktora UKC-a imenovan je prošlog petka odlukom Vlade RS.

Dugovi

Na pitanje kako je bilo nositi se sa milionskim dugovima UKC-a, Mirko Stanetić je rekao da je bilo teško i da smanjen priliv sredstava u Fond zdravstvenog osiguranja direktno utiče i na UKC, koji u okviru bolničkog sektora u RS pruža 40 odsto zdravstvenih usluga, a dobija 32 odsto novca.

- Od ukupnih rashoda manje od 50 odsto smo trošili na plate, što je veliki uspjeh. Napravili smo prosječnu dužinu liječenja od pet dana, što je ravno evropskim standardima - naveo je Stanetić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.