NavMenu

Jedanaesta biciklistička trka "Beograd - Banjaluka" počinje 29. aprila

Izvor: Nezavisne novine Petak, 07.04.2017. 12:10
Komentari
Podeli
Jedanaesta biciklistička trka "Beograd - Banjaluka" proći će kroz 11 gradova Balkana, objavio je u srijedu (5. april 2017.) organizator jednog od najvećih sportskih događaja na ovim prostorima.

Start trke biće u Beogradu 29. aprila, s tim što će dan ranije biti vožena kružna trka u glavnom gradu Srbije. Cilj prve trke biće u Bijeljini, a druga će biti vožena 30. aprila od Teslića do Banjaluke. Karavan sa 170 vozača proći će i kroz Šabac, Obrenovac, Doboj, Tešanj, Derventu, Prnjavor i Laktaše. Podrškom ovih gradova - domaćina još je jednom potvrđen značaj UCI biciklističke trke Beograd - Banjaluka i prepoznat njen sportski, društveni i turistički potencijal.

Na ovogodišnjoj trci učestvovaće profesionalne ekipe iz 20 zemalja, nastupiće vozači iz dvadesetak timova među kojima je Ukrajinac Vitali Buts, koji je prošle godine slavio na dionici koja je vožena od Beograda do Bijeljine, te Italijan Filipo Fortin, član ekipe GM Europa Ovini, koji je prošle godine trijumfovao na trci od Teslića do Banjaluke.

- Trka "Beograd - Banjaluka" je događaj svih nas, svih gradova kroz koje prolazi. Ona je postala univerzalni događaj koji je danas ušao u sve segmente života, ne samo sportskog, već turističkog, ugostiteljskog, privrednog, političkog. Ova trka je srušila granicu između Srbije i BiH, odnosno RS u svom prvom izdanju, što se zadržalo i dan-danas - rekao je Vladimir Kuvalja, direktor ove trke, i istakao:


- Za gradove kroz koje trka prolazi danas zna cijeli svijet, mediji iz 60 zemalja izvještavaju s ovog događaja. Napravili smo brend koji moramo sačuvati.

Kuvalja je naglasio važnost sponzora.

- Bez gradova Beograda i Banjaluke, Teslića, Bijeljine, Doboja, Dervente, Prnjavora i Laktaša, bez vlada RS i Srbije, bez sponzora Banjalučke pivare, kompanije m:tel, Triglav osiguranja, Vitinke, Enomona, Lutrije RS, Fabrike duvana Banjaluka, zlatare Kuprešak, Alf-Oma i generalnih medijskih pokrovitelja RTRS i Glasa Srpske, te ostalih medijskih kuća koje su sa nama - ove trke ne bi ni bilo - rekao je direktor trke.

Prošle godine trku je pratilo više od 100.000 gledalaca, a zahvaljujući direktnom prenosu putem programa RTRS to će biti moguće i ove godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.