NavMenu

Treći energetski samit od 4. do 6. aprila u Neumu

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 03.04.2017. 12:20
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock)
Treći energetski samit u Bosni i Hercegovini bit će održan od 4. do 6. aprila u Neumu. Najavili su ga projekt Američke agencije za međunarodni razvoj - Investiranje u sektor energije (USAID EIA) i Njemačko društvo za međunarondu saradnju (GIZ), u okviru projekata "Poticanje obnovljivih izvora energije u BiH" i "Poticanje energetske efikasnosti u BiH", prenosi Faktor.

Samit će, kako se navodi, biti nastavak dijaloga ključnih aktera u energetskom sektoru u BiH s ciljem unapređenja regulatornog okvira, otklanjanja prepreka za investiranje i stvaranje povojnijeg tržišno-orijentiranog ambijenta. Neke od tema će se odnositi na budućnost tržišta električne energije, tržišno planiranje u sektoru malih hidroelektrana, potencijal tržišta energetske efikasnosti, zajednički program za bioenergiju i reforme šema poticaja za obnovljive izvore energije.

Ove godine, na samitu se očekuje učešće brojnih partnera iz državnih i entitetskih ministarstava, općina, elektroprivrednih preduzeća, privrednih komora, malih i srednjih preduzeća, nevladinih organizacija, predstavnika energetskog sektora, parlamentaraca, univerziteta i drugih međunarodnih organizacija i donatora koji djeluju u sektoru.


Treći po redu energetski samit organiziran je pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Državne regulatorne komisije za električnu energiju, Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH i Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske, prenosi Faktor.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.