NavMenu

Gradiška nastavlja gradnju sportske dvorane - Za preostale radove potrebno još 5 mil KM

Izvor: eKapija Nedjelja, 02.04.2017. 09:12
Komentari
Podeli
(Foto: Syda Productions/shutterstock.com)
Odbornici Skupštine opštine Gradiška usvojili su Prijedlog sudskog poravnanja između opštine, sportsko-poslovnog centra Servicijum i laktaškog preduzeća Niskogradnja čime su stvoreni uslovi za nastavak gradnje sportske dvorane, piše Glas Srpske.

Ovo preduzeće je 2012. godine prekinulo radove nakon što je to naložila tadašnja lokalna vlast, a slučaj je na kraju završio na sudu. Načelnik Zoran Adžić je kazao da je sporazum o sudskom poravnanju, koji bi opštinu koštao između 600.000 i 700.000 KM, trenutno najbolje rješenje jer otvara mogućnost nastavka radova.

- Sa izvođačem radova pokušaćemo vansudskim poravnanjem odblokirati proces gradnje. Spremni smo uz pomoć Vlade RS da se kreditno zadužimo kako bismo završili dvoranu. Nemamo vremena za odgađanje nastavka radova, jer sportske organizacije i klubovi nas obavezuju da budemo efikasni i da pokušamo, bar djelimično, da nadoknadimo propušteno - naglasio je Adžić koji očekuje da bi dvorana trebalo da bude gotova u 2018. godini.


Do sada je u izgradnju dvorane, površine 5.000 kvadrata, uloženo 4,5 mil KM. Za konačan završetak ovog objekta, projektovanog u skladu sa evropskim i svjetskim standardima, potrebno je još oko 5 mil KM, piše Glas Srpske.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.